LTO3; een alternatief voor Ritalin?

 

Over het gebruik van Ritalin en andere methylfenidaten en de voor- en nadelen van deze middelen is de laatste jaren enorm veel geschreven.

ritalin.jpg

LTO3 is een voedingssupplement uit Canada
dat zegt te helpen tegen AD(H) en HSP.


Het gebruik van deze methylfenidaten zie ik vaak als laatste middel, wanneer er al van alles is geprobeerd. Voor een kleine groep kinderen is deze medicatie nodig om goed te kunnen functioneren.

het hoofd zit vol

Wat ik van kinderen met AD(H)D maar ook van hoog sensitieve kinderen (HSP) vaak terug krijg is dat hun hoofd zo vol zit. Het hoofd draait als het ware overuren, het denken stopt niet.

anderen mogelijkheden dan medicatie

Voor kinderen met deze problematiek zijn er aantal mogelijkheden die ik bij voorkeur kies boven medicatie. Te denken valt hierbij aan cognitieve gedragstherapie, mindfulness, homeopathie, neurofeedback. De eerste twee alternatieven worden in deze praktijk toegepast met vaak positieve resultaten.

LTO3 een voedingssupplement

Een ander alternatief die ik in deze blog extra onder de aandacht wil brengen is LTO3. LTO3 is een voedingssupplement uit Canada dat zegt te helpen tegen AD(H) en HSP.                                                                                                                   

Er zitten drie ingrediënten in LTO3:

  • L-Theanine

  • Viskuitextract (sementis)

  • Blauw glidkruid

Een natuurlijk alternatief

LTO3 wordt gebruikt als een natuurlijk alternatief voor medicatie als Ritalin en andere methylfenidaten. Zij geven aan dat ze door de goede werking ervan konden afbouwen van hun normale medicatie en uiteindelijk soms konden stoppen. Vervelende bijwerkingen van medicatie als Ritalin verdwenen hierdoor ook.          

positieve ervaringen

Ook hier in de praktijk zijn er verschillende kinderen die het middel als zeer positief ervaren, het geeft rust in hun hoofd. De meeste van de kinderen vanuit mijn praktijk hebben niet eerst andere methylfenidaten gebruikt maar zijn direct begonnen met LTO3.

niet bewezen

LTO3 is echter niet een bewezen vervanging voor methylfenidaten. Toch kan het de moeite waard zijn om het middel uit te proberen. LTO3 geeft als je er weer mee stopt geen rebound effect. Wel wil ik erbij vermelden dat het een prijzig middel is.