Week van de opvoeding

 

In de week van 1 t/m 7 oktober is het de week van de opvoeding.

Een week met wat extra aandacht voor opvoeden kan mijns inziens geen kwaad. Het is per slot van rekening niet zomaar iets. Niet alle kinderen rollen overal maar even gemakkelijk doorheen.

spelen_in_zand.jpg

In mijn praktijk maak ik regelmatig de standaardgrap: “Hoe fijn zou het zijn als er na het kindje en de placenta ook nog een gebruiksaanwijzing naar buiten komt rollen?”

Gebruiksaanwijziging

De meeste ouders hebben vaak wel even nodig om de gebruiksaanwijzing van hun kind te kunnen lezen. En die gebruiksaanwijzing is zeker niet bij ieder kind even lang.

Opvoedingsmoeilijkheden

Best gek eigenlijk, als je als ouders een kindje wilt adopteren of een pleegkind wilt opnemen in je gezin, moet je cursussen volgen en voldoen aan allerlei voorwaarden.
Wanneer je zelf een kindje krijgt zijn die regels er niet. Toch lopen deze ouders vaak tegen opvoedingsmoeilijkheden aan. Wanneer je met opvoedvragen zit kun je onder andere terecht bij een CJG en ook worden er met regelmaat op verschillende plekken opvoedingscursussen gegeven. Deze cursussen worden vaak gegeven aan meerdere ouderparen.

Geen standaardoplossing

Ieder kind is uniek en er bestaan voor vele opvoedingsmoeilijkheden zeker niet altijd standaard oplossingen. Voor deze zorg op maat kunt u ook terecht bij praktijk Imez. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is vaak genoeg om erachter te komen of u met uw vragen aan het juiste adres bent.